Чт, 2024-03-28, 1:25:31 PM
Головна | Реєстрація | Вхід Приветствую Вас Гость | RSS
Разделы новостей
Новости сайта
СЕМЬЯ
Здоровье будущей МАМЫ
Здоровье ребенка
Наше ЗДОРОВЬЕ
Быть еще КРАСИВЕЕ
Фильмы для СЕМЬИ
Мультфильмы
Містами України
збагачуємо знання про нашу Україну, про її діточок: міста, села, звичайні та особливі місця! Їх дуже багато...
Дитячі видавництва (детские издательства)
Игры @ Игрушки детям
Детское ЕВРОВИДЕНИЕ
Детские фестивали
Дитячі фестивалі
Телевидение
Музыка
Общество
Образование
Культура
Наука
Медицина
Спорт и дети
Искусство
Мода
Мастер
Кулинария
Интернет-фишки
Програмные ПОЛЕЗНОСТИ
Мобильные МОГУшки
програмки, заставки, развлекушки для мобильных устройств
Фото ФИШКИ
Шоу-бизнес
Зооновости
Гороскоп причесок
Если вы родились ...
Именины
Дни рождения
Праздники


Головна » 2008 » Жовтень » 31 » 9 фактів про здоров’я підлітків
9 фактів про здоров’я підлітків
8:17:18 PM
Стан здоров’я підлітківПідлітки віком від 10 до 19 років – це особлива група населення. Крім суто психологічних особливостей цих людей існують численні особливості організму, здоров’я та потреб для розвитку. На жаль, багато з них наражаються на труднощі та перешкоди на шляху до здорового розвитку, включаючи бідність, неякісне медичне обслуговування, шкідливе довкілля. Фахівці ВООЗ провели дослідження і назвали 9 основних проблем зі здоров’ям, які виникають у підлітків.


1. Стан здоров’я підлітків

Стан здоров’я підлітківКожен п’ятий у світі – це підліток, і 85% усіх підлітків живуть у країнах, що
розвиваються. Близько 2/3 випадків передчасної смерті та 1/
3 випадків хронічних захворювань пов’язані з умовами та способом життя, яке було у підлітка. Це зокрема і негативний вплив паління, вживання алкоголю, недостатні фізичні навантаження, схильність до насилля, раннє статеве життя. Агітація за здоровий спосіб життя, принаймні впровадження освітніх програм, може допомогти знизити ризики для цієї
групи населення.


2. ВІЛ і підлітки

Близько
45% усіх носіїв ВІЛ – це молоді люди віком від 15 до 24 років. Тому
підлітки мають знати, як захистити себе від ВІЛ, і мати таку можливість. Доступ до безкоштовних консультацій та перевірок може допомогти    підліткам знати про стан їхнього здоров’я, лікуватись, якщо це необхідно, та уникнути поширення вірусу.


3. Рання вагітність і народжуваність


Близько 16 млн. дівчат від 15 до 19 років народжують щороку близько 11% усіх малюків на планеті. Більшість випадків ранньої вагітності припадає на
підлітків нерозвинених країн. Ризик смерті в разі ускладнених пологів значно вищий для підлітків, ніж для дорослих жінок. Поліпшення законодавства – вільний доступ до засобів контрацепції, мінімальний вік для одруження тощо – можуть поліпшити ситуацію.


4. Недоїдання

Сьогодні простежуються дві крайні тенденції, що виключають здоровий розвиток
підлітка. Це недоїдання, від якого потерпають діти країн третього світу, й ожиріння, до якого схильні хлопці й дівчата у розвинутих
країнах. Для економічно відсталих держав розв’язанням проблеми може стати впровадження програм продовольчої допомоги. Що стосується багатих країн, їм слід подумати про пропаганду спорту, фізичної активності та здорового харчування. 


5. Психічне здоров’я

Щонайменше 20% підлітків схильні до психічних розладів – депресій, швидкої зміни настрою, різноманітних залежностей, суїцидальних настроїв, порушення харчування тощо. Суспільство має потурбуватися про психічний стан підлітків – надати необхідну психологічну допомогу тим, хто її потребує.


6. Паління

Більшість із тих, хто палить у дорослому віці, почали палити ще підлітками. На сьогодні кількість підлітків, що палять, становить 150 млн., і ця цифра зростає. Заборона реклами цигарок, здорожчання цигарок, заборона паління в громадських місцях – це найбільш поширені методи боротьби з тютюнопалінням, проте їх усе ж не досить, щоб переконати молодь у   згубному впливі сигарет.


7. Надмірне вживання алкоголю

Надмірне вживання алкоголю підлітками – це жахлива сучасна тенденція. Алкоголь впливає на організм, послаблюючи самоконтроль, що призводить до непередбачуваних та небезпечних випадків. Надмірне вживання алкоголю – це причина нещасних випадків, насилля, передчасної смерті. Методи боротьби – заборона реклами алкоголю, заборона доступу до алкоголю підлітків.


8. Насилля

Насилля – зґвалтування, домашнє насилля та війна – входять до найбільш поширених причин смерті підлітків у світі. На кожну смерть припадає від 20 до 40 звернень по допомогу до медичних установ через насилля. Ті, хто одужують після фізичних травм, назавжди залишають психологічно ураженими. Щоб допомогти підлітку вийти із ситуації, потрібно побудувати ефективну і турботливу медичну та соціальну системи допомоги.



9. Поранення й безпека на дорозі

Необережність на дорозі, так само, як і у повсякденному житті – ще одна загроза життю та здоров’ю підлітків. Неуважність призводить до серйозних поранень і навіть до летальних випадків. Зарадити цьому можуть лише органи центральної та місцевої влади, впроваджуючи відповідне законодавство, яке могло б справді захистити підлітків.


Довідка: Всесвітня організація охорони здоров’я (World Health Organization, WHО) – спеціалізована установа ООН. До складу ВООЗ входить 193 країни. Штаб-квартира – у Женеві.

 

ВООЗ займається нормотворчою і практичною діяльністю, спрямованою на охорону здоров’я в усьому світі, імунізацію, боротьбу з інфекційними хворобами, поширенням СНІДу тощо. Організація веде базу даних, інформацію для якої надають офіційні установи країн-членів.

Источник
Категория: Наше ЗДОРОВЬЕ | Просмотров: 738 | Добавил: ukr-mamik | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]


Форма Вхіда

Календарь новостей
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск


При копіюванні любых матеріалів обов"язкове гіперпосилання на сайт //ukr-mamik.at.ua Всі права захищені © 2007-2024