Головна | Реєстрація | Вхід Приветствую Вас Гость | RSS

[Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ФОРУМ » СМОТРИМ ОНЛАЙН » ТВ-онлайн » Путешествия - Автомандри (Велика автомобільна подорож найцікавішими місцями України)
Путешествия - Автомандри
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 9:31:43 PM | Сообщение # 1
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
Если у Вас есть машина и время - Вам сюда, - полезно и интересно в ознакомительных целях просмотреть программы Андрея Тычины и спланировать свою поездку по достопримечательным местам Украины... ну а если машины у Вас нет... тогда наслаждайтесь просмотром передачи...

Автомобільна подорож на Полтавщину – батьківщину письменника Миколи Гоголя. Саме там можна знайти справжній український народний колорит.

У програмі - дві колишні поміщицькі садиби, що пам’ятають романтичні інтрижки суворого українського класика Тараса Шевченка. Збережений флігель яготинської садиби Розумовських-Репніних зараз вміщує одну з найцікавіших провінційних картинних галерей України. Гордість музею – казкові роботи художниці-самоука Катерини Білокур. Її маленька сільська хатка під Яготином теж варта відвідин. А садиба Закревських у Березовій Рудці, окрім історії стосунків Тараса Шевченка з Ганною Закревською, береже ще одну таємницю – загадковий храм-піраміду в єгипетському стилі.

Візитівка Пирятина – тридцятиметрова водонапірна вежа над дорогою – знайома багатьом завдяки популярній кінокомедії "Королева бензоколонки" кіностудії Довженка. Культове радянське кіно з Надією Румянцевою про творчий підхід до звичайної роботи знімали саме тут. Про кіношне минуле нагадує те саме кафе на автостанції, де буфетниця Рогнеда Карпівна третирувала амбітну заправницю Людмилу Добрийвечір.

А у фіналі першого дня подорожі чекала перша в Україні пивоварня з рестораном і відпочинок на природі у Великій Кручі.



Джерело: канал tvi



 
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 9:41:32 PM | Сообщение # 2
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
"Автомандри" продовжують подорожувати Полтавщиною. Другий день мандрівки почався на батьківщині Григорія Сковороди – у селі Чорнухи, в маленькій хаті під очеретом, в якій народився філософ і де зараз літературно-меморіальний музей.

У Мгарському монастирі поблизу Лубен до "Автомандрів" побували Петро I, Шевченко, Пушкін, та чи на всі гетьмани України. Місцеві ченці розповіли дивні історії про засновників обителі та її покровителів...

Унікальні речі в музеї кераміки Миргородського художньо-промислового коледжу.

Фінал колоритного дня на Миргородщиині не міг минутися і без традиційних українських вечорниць.



Джерело: канал tvi



 
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 9:48:17 PM | Сообщение # 3
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
"АВТОМАНДРИ": ПОДОРОЖ БЕССАРАБІЄЮ

У програмі Андрія Тичини – мандрівка до Білгород-Дністровського, курортної Затоки та винного Шабо

У новому циклі програм "Автомандри" вирушили у подорож Бессарабією – самобутнім історичним регіоном, де змішалися культури багатьох народів: українців, росіян, молдован, греків, болгар, німців та ін.

Перший день подорожі знімальна група присвятила Білгороду-Дністровському. Коротка дорога туди перетинає територію іншої держави – Молдови. Втім, незважаючи на формальні атрибути прикордонного контролю, фактично за межі України виїжджати не доводиться. Невеличка транзитна ділянка траси посеред дунайських плавнів не тільки мальовнича, а ще й має унікальний статус – земля навколо молдавська, а дорога – українська.

У білгород-дністровській фортеці Аккерман "Автомандри" потрапили на запеклі лицарські бої турніру з історичного фехтування "Аккерманський виклик" серії фестивалів "Сталева ліга". Та навіть відчули на собі важкість лицарських обладунків і силу удару бойового меча.

Прадавня історія Білгорода-Дністровського з античних часів дуже виразно віддзеркалюється у храмах. Наприклад, грецька церква Івана Предтечі зведена на честь найшановнішого молдавського святого Івана Сучавського. А напівпідземна вірменська церква Успіння Пречистої Богородиці досі береже таємницю кам’яних хрестів – хачкарів.

Для відпочинку на морі "Автомандри" обрали курортну Затоку, але по дорозі не забули завітати у Шабо за пляшкою доброго бессарабського вина.



ДЖЕРЕЛО: ТВІ, АВТОМАНДРИ



 
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 9:52:42 PM | Сообщение # 4
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
"АВТОМАНДРИ": ПРОДОВЖЕННЯ ПОДОРОЖІ БЕССАРАБІЄЮ

У програмі Андрія Тичини – мандрівка до Вилкового

Незаперечна перевага літньої подорожі Бессарабією – тепле море завжди поруч. Ранок другого дня автопробігу південно-західним регіоном України "Автомандри" зустріли під шум прибою в курортній Затоці. А невдовзі вперше відчули й головну ваду бессарабських мандрівок – ущент розбита дорога від Білгорода-Дністровського до Монаш нагадала, що регіональні дороги Одеської області чи не найгірші в Україні.

Коротка зупинка у Сараті – щоби дізнатися, чи солона вода у річці Солоній, та побачити найбільшу святиню бессарабських німців-протестантів.

Головна мета цього етапу подорожі – дивне місто Вилкове у дельті Дунаю, де навесні визрівають перші в Україні, до того ж неймовірно смачні полуниці. Ніде більше в Україні не побачиш такого водного світу з вулицями-каналами, транспортом-човнами та навіть своїми особливими ПДР. Знімальну групу напрочуд гостинно зустріли місцеві жителі: старообрядці-липовани та зазвичай відлюдні мешканці відрізаних від світу вилківських островів.

Незабутні враження справила водна прогулянка заповідними дунайськими плавнями до "нульового кілометру" – місця, де Дунай впадає в Чорне море. Справжніми гастрономічними задоволеннями стали фірмова вилківська юшка з цінних порід риби та смажена "дунайка" – делікатесний свіжий оселедець на грилі.

А на фінал дня – знову море, пляж і шум прибою, проте тепер – з ревінням мотора й піском з-під коліс!



ДЖЕРЕЛО: ТВІ, АВТОМАНДРИ



 
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 10:15:26 PM | Сообщение # 5
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
"АВТОМАНДРИ": ЗАВЕРШЕННЯ ПОДОРОЖІ БЕССАРАБІЄЮ

У програмі Андрія Тичини – мандрівка до Ізмаїла

На останньому етапі триденної подорожі Бессарабією екіпаж "Автомандрів" витримав одразу кілька важких іспитів регіональними дорогами Одещини. З Вилкового в Ізмаїл вирішили їхати напряму, щоби дорогою відвідати Кілію. Якщо ви вважаєте, що у вашому регіоні погані дороги, спробуйте цей маршрут –і дізнаєтеся, що таке справді вщент знищена дорога.

Відірвана від цивілізації Кілія претендує на статус найстарішого міста України, але поки що тільки мріє про хоч невеличкий туристичний потік. Тут "Автомандри" спробували відшукати залишки найбільшої дунайської фортеці часів турецького панування та відвідали старовинний напівпідземний храм.

Натомість Ізмаїл, користуючись славою місця блискучої перемоги полководця Олександра Суворова, набагато більш прихильний до туристів. Славетну перемогу увічнює діорама "Штурм фортеці Ізмаїл" в приміщенні колишньої мечеті на території знищеної турецької твердині, але знімальній групі вдалося віднайти і збережені фрагменти фортеці.

Продовжуючи збирання колекції гастрономічних вражень, "Автомандри" зробили спробу поласувати жаб’ячими лапками – французьким делікатесом з бессарабським присмаком. А надвечір, переживши справжній оф-роуд на розмитій польовій ґрунтівці, нарешті дісталися унікального туристичного комплексу "Фрумушика-Нова", де взяли участь у святкуванні семиріччя відродженого бессарабського села – з народними піснями, натуральною овечою бринзою та розкішним вином прямо з діжки.



ДЖЕРЕЛО: ТВІ, АВТОМАНДРИ



 
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 10:34:24 PM | Сообщение # 6
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
"АВТОМАНДРИ": ПОДОРОЖІ ПОДІЛЛЯМ

У програмі Андрія Тичини – чотириденний кільцевий маршрут

"Автомандри" вирушають у подорож Поділлям – країною величних замків та романтичних руїн. Чотириденний кільцевий маршрут починається від Меджибожа поблизу Хмельницького. Місце відоме багатьом автомандрівникам завдяки великому комплексу дорожнього сервісу. Тут теж є цікава середньовічна фортеця, але її відвідини заплановані на останній день – тоді у фортечних стінах відбуватиметься лицарський турнір і кільце цього маршруту замкнеться.

А першою на подільському маршруті знімальну групу "Автомандрів" зустріне Покровська церква-замок у Сутківцях. Колись вона стійко протистояла середньовічним татарським знаряддям облоги. Але зараз настоятелю варто побоюватися хіба що нашестя туристів. Отець Володимир вже кілька років опікується відродженням храму, якому нарешті повернули автентичний вигляд.

Відродження потребує і ще одна подільська пам’ятка – палац Орловських в Маліївцях з гарним ландшафтним парком, таємничими печерами і штучним водоспадом. Садибі пощастило вціліти за радянської влади завдяки тому, що в ній розмістили дитячий санаторій, але активісти громадської організації "Маліївецька спадщина" наголошують на необхідності реставрації.

Головною ж метою першого етапу подорожі стали поки що маловідомі села Миньківці та Отроків, де щорічно відбувається захоплюючий фестиваль лазерного шоу. Організатори свята поставили за мету відродження забутих традицій самопроголошеної Миньковецької держави графа Ігнатія Сцибор-Мархоцького. Чим насправді було це унікальне політичне явища XIX сторіччя – ексцентричною витівкою поміщика-дивака чи прогресивною реформою, що випередила свій час... дивіться у програмі.



ДЖЕРЕЛО: ТВІ, АВТОМАНДРИ



 
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 10:53:37 PM | Сообщение # 7
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
АВТОМАНДРИ

Суворий Хотин – як альтернатива іграшковому Кам’янцю-Подільському. На третьому етапі автомобільної подорожі навколо Поділля можна буде порівняти дві сусідні твердині, які неодноразово брали участь в українсько-польсько-турецьких війнах. Аби потрапити до Хотина, знімальна група "Автомандрів" ненадовго заїде за Дністер, на Буковину, а ще – відшукає місця, звідки Хотинська фортеця виглядає найвеличніше.

Коли Хотин був молдавським та турецьким форпостом на Дністрі, з польського боку ріки йому протистояли польські твердині, залишки яких шукатимемо на маршруті: Олександрівське укріплення, Жванецький замок та фортеця Окопи Святої Тройці. Також побачимо вірменську спадщину, що залишили по собі переселенці з давньої столиці Вірменії – білокам’яного міста Ані.

У Кривчому спустяться у подільські надра – печеру Кришталеву, яка найкраще обладнана для туристів з усіх печер Тернопілля. А у фіналі чекає столиця українського борщу – місто Борщів, де з нами поділяться секретами приготування найпопулярнішої страви національної кухні.



ДЖЕРЕЛО: ТВІ, АВТОМАНДРИ



 
ukr-mamikДата: Нд, 2013-11-17, 11:03:15 PM | Сообщение # 8
Admin
Город: любимый
Група: Admin
Сообщений: 2491


Статус: Offline
АВТОМАНДРИ

В останньому епізоді подільського циклу "Автомандрів" їдемо на фестиваль історичних реконструкцій "Стародавній Меджибіж".

Маршрут дня починається прогулянкою вулицями Борщева. Тихе провінційне містечко вважають неформальною столицею українського борщу та батьківщиною знаменитої борщівської вишиванки "чорним по білому", яку ми обов’язково відшукаємо.

Далі Скала-Подільська над Збручем розкриє нам таємницю проклятого замку польського магната Адама Тарло. Також нас чекає знайомство з місцевим художником Євгеном Шпаком, який хоче відтворити зовнішній вигляд зруйнованого замку та намагається створити перший музей історичного селища.

Коло чотириденного маршруту навколо Поділля замкнеться у Меджибожі, звідки й починалиася подорож. Саме у цей час у середньовічному замку "Білий лебідь" проходив лицарський фестиваль з турнірами, майстер-класами та смачними стравами з вогнища. Екскурсію нам влаштує особисто "комендант фортеці".

А насамкінець чекає сюрприз – дайвінг у степах України.



ДЖЕРЕЛО: ТВІ, АВТОМАНДРИ



 
ФОРУМ » СМОТРИМ ОНЛАЙН » ТВ-онлайн » Путешествия - Автомандри (Велика автомобільна подорож найцікавішими місцями України)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


При копіюванні любых матеріалів обов"язкове гіперпосилання на сайт //ukr-mamik.at.ua Всі права захищені © 2007-2024